A véletlenszerű karrier krízisek olyan krízisek, amelyek váratlanul, kiszámíthatatlanul következnek be, ráadásul úgy, hogy nem is feltétlenül az élet normális velejárói okán alakulnak ki, mint a nemi, életkori meghatározottság, hanem ezektől szinte teljesen függetlenül.

A munka világában jelentkező efféle küzdelmek többnyire sértik az önértékelést, az önbizalom csökkenésével, a biztonság érzés elvesztésével járnak. Ide tartozik a munkanélküliség krízise.

Amikor valaki valamilyen okból kifolyólag munkanélkülivé válik, akkor lehet, hogy egy munkahelyi létszám leépítés áldozatává vált, esetleg pályakezdő, és abból adódóan nincs még munkája.

Az, hogy milyen mértékűnek éli meg a munkanélküli személy ennek nehézségét, függ attól, hogy hányszor próbálkozott már munkába állni. Meghatározza az, hogy a munkahelyen a leépítés csak az adott egyénre terjedt-e ki, vagy esetleg egész csoportokra, munkatársakra is. Az sem mindegy, hogy lehetett-e számítani a munkahelyen bekövetkező leépítésre, vagy teljesen váratlanul ért mindenkit. Továbbá az is lényeges szempont, hogy az adott munkavállaló, akit elbocsátottak, milyen életszakaszban van éppen akkor. De eltérő mértékben és módon élik meg ennek a bizonytalanságát, kilátástalanságát a különböző képzettségi szinttel, szaktudással, személyiséggel rendelkezők. További fontos szempontok, hogy ki miként tud kezelni ilyen nézeteltéréses helyzeteket az egyén, mennyire rugalmas, kreatív, találékony, milyen az önbizalma, és ezzel összefüggésben, mennyire tudja képviselni az érdekeit egyes helyzetekben.

Kis Adelina

Pszichológus