anyaotthon alapítvány nő család bántalmazás erőszak AVON

A társadalom érzékenyítését és az anyaotthonokban élők életkörülményeinek javítását tűzte ki célul a Gyermekláncfű Anyaotthon Alapítvány, munkájukat és törekvéseiket pedig most az AVON is támogatja.

Az AVON-nak évek óta szívügye, hogy kiálljon a kapcsolati erőszak visszaszorítása érdekében, ezért remek lehetőség volt az idei évben az alapítvány által kitűzött cél támogatása. Mindkét szervezet számára fontos, hogy minél szélesebb körben felhívhassák a társadalom figyelmét erre a napjainkban is előforduló, sajnos elég gyakran felmerülő problémára. A Gyermekláncfű Anyaotthon Alapítvány az olyan tabu témák társadalmi érzékenyítése mellett, mint a családon belüli erőszak, az intézményekben élők életkörülményeit is szeretné javítani, illetve feladatának tartja azt is, hogy a szociális szféra e területére irányítsa a társadalom figyelmét.

A Gyermekláncfű Anyaotthon Alapítványról

„Az alapítványunk folyamatosan azon dolgozik, hogy reményt adhasson az intézményes környezetben élő édesanyáknak és gyermekeiknek. Szerencsések vagyunk, hogy egy ilyen nagy cég, mint az Avon, támogat minket abban, hogy minél több emberhez elérjen az üzenetünk – mondja Sándorné Rabi Margit a Gyermekláncfű Anyaotthon Alapítvány kurátora. – Ráadásul azon túl, hogy a támogatást a társadalom érzékenyítésére szeretnénk fordítani, rendszeres gyűjtést is szervezünk, és ebben a kommunikációban is kiemelt partnerünk a világhírű szépségmárka. A gyűjtésekből beérkező támogatásokat az anyaotthonokban élők életkörülményeinek javítására fordítjuk.”

anyaotthon alapítvány nő család bántalmazás erőszak AVON

Van hangunk!

„Az AVON-tól kapott támogatásból egy edukatív kommunikációs kampányt indítunk, hogy minél többen megismerhessék az alapítványunk tevékenységét, így még nagyobb erővel foghatunk össze és állhatunk ki a családon belüli erőszakkal szemben” - magyarázza Sándorné Rabi Margit.  A bántalmazó párkapcsolati dinamika ugyanis gyakoribb, mint hinnénk és sok esetben már csak a nagy bajban fordulnak az érintettek segítségért. A NANE oldalán olvasható statisztikák szerint jelenleg is több mint 226.000 magyar nő él fizikailag is bántalmazó kapcsolatban és minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről. Arról nem is beszélve, hogy nem csak fizikai bántalmazás létezik, az érzelmi, lelki vagy akár gazdasági bántalmazás is borzasztóan mérgező az érintettekre nézve. A Gyermekláncfű Anyaotthon Alapítvány és az AVON ezzel a kezdeményezéssel arra törekszik, hogy megértsük, milyen nagymértékben romboló egy bántalmazó kapcsolat, felismerjük, ha ilyet látunk vagy élünk át, és merjünk segítséget kérni.

anyaotthon alapítvány nő család bántalmazás erőszak AVON

Gyűjtés a mindennapi élethez

A kommunikációs program mellett a kampány célja az anyaotthonokban élők életkörülményeinek javítása. „Rendszeres gyűjtéseinkkel az édesanyák és a gyermekek jólétét is elősegítjük az otthonban, sőt, összefogva a környező intézményekkel, őket is támogatjuk az összegyűlt tárgyakkal, adományokkal. Ezt az együttműködést az anyaotthonok között a közeljövőben csak még jobban erősíteni szeretnénk– magyarázza a kurátor. – Sok gyermek és anyuka van még, akiknek jó lenne segíteni, hogy ők is érezhessék azt a mindennapi támogatást, amit egy ilyen közös összefogás adhat. Folyamatosan szélesítjük a kapcsolatainkat további intézményekkel, és minden beérkező adományt, mértéktől függően mások között is szétosztunk. A kampány kezdetére a beiskoláztatást tűztük ki célul, hiszen nincs is most ennél aktuálisabb. A családok többsége egy bőrönddel, sokszor sietve távozik, menekül otthonról, így nem igazán van lehetőség arra, hogy füzeteket, tollat, iskolatáskát vigyenek magukkal. Szeretnénk, ha az anyaotthonban élő gyerekek is pont úgy indíthatnák a tanévet, mint akik otthon nevelkednek. Mi így szeretnénk most segíteni nekik.”

Az alapítvány munkájáról részletesebben az alábbi linken tájékozódhat:

www.azanyaotthon.hu

Dóczy Júlia, újságíró a Gyermekláncfű Anyaotthon Alapítvány Blog szerzője