Minden nyár a pihenést a kikapcsolódást szimbolizálja ,főleg a gyermekek számára, de egy Anyaotthonba került család ezt máshogyan éli meg.

Amikor valaki egy rossz élethelyzetből menekülve, vagy gyermekét féltve a lakhatási bizonytalanságtól, anyaotthonba kerül, és főleg szűk anyagi biztonsággal, valljuk be,  nem az elsődleges szempont ,hogy a pihenést és kikapcsolódást tervezgesse lefekvés előtt. Hiszen nem ismer semmit és senkit, a beilleszkedés az elsődleges szempont, és a lelki megnyugvás. De ennek ellenére a gyermeke ugyanúgy várja a nyári örömöket, az önfeledt programokat és a hozzá tartozó finomságokat. Felmerülhet az a kérdés, hogy akkor ez számukra miként valósulhat meg illetve nekik ez csupán egy álom, egy beteljesületlen vágy marad-e.

A válasz egyértelmű NEM, mármint nem csak egy vágy.

Sok jó ember van és nekik nagyon fontos a mások segítése, a mások öröme. Ezért velük együtt munkálkodva, az ő alázatos segítségükkel valósitunk meg programokat, hogy az Anyaotthonban lévő családok éppen úgy éljék meg a mindennapokat, mint bárki más.