Januárban megkértük az otthonban élő gyerekeket, hogy írják össze kis cetlikre, milyen vágyaik vannak az új évre – ebből most tízet hoztunk el nektek. A listán több olyan alapvetés szerepel, amelyet mi teljesen természetesnek veszünk, és talán fel sem mérjük, hogy hálásnak kellene lennünk értük.

Sokszor csak akkor jövünk rá, milyen szerencsések vagyunk, ha kapunk egy pofont az élettől, vagy találkozunk olyan nehézsorsú emberekkel, történetekkel, akiknek negyed annyi sem jutott, mint nekünk. A social média világában, hacsak nem szűrjük tudatosan a felénk áramló információt, folyamatosan azzal szembesülünk, mások milyen fényűző életet élnek. Mindez pedig nem a hálát, sokkal inkább a hiányt erősíti fel bennünk a saját életünk kapcsán. Mert hát mindig van jobb, szebb, több... A kérdés csak az, megelégszünk-e az elég jóval? Tudunk-e örülni annak, amink van? Értékeljük-e azokat az embereket, akik körülvesznek minket? Látjuk-e azt is, hogy sokaknak még ennyi sincsen?

Az otthonban élő gyerekek 2023-as kívánságlistája:

1. „Egy teljesen normális család.”

2. „Szeretnék visszaköltözni a saját házunkba, és szeretnék egy kiskutyát.”

3. „Anya és Apa együtt lehessenek.”

4. „Focista szeretnék lenni.”
 

5. „Újra együtt lenni a testvéreimmel, és sokat játszani.”

6. „Nagyon szeretnék már egy igazi Star wars legót.”

7. „Anya ne sírjon annyit.”

8. „Ferkóval lenni.”

9. „Egy saját szobát.”

10. „Apával találkozni.”

Ezeket a sorokat olvasva talán kicsit átértékeljük mi magunk is az életünket. Nem baj az, ha néha szemléletmódot váltunk és megpróbáljuk a pozitív oldalról megközelíteni a persze sokszor nehéznek tűnő hétköznapokat. Hiszen csak rajtunk múlik, hogy a folyamatos hiányt, vagy inkább a hálát szeretnénk megélni az életünk és a minket körülvevő emberek kapcsán. Félig üres vagy félig tele van vízzel az a pohár előttünk?

azanyaotthon.hu​​​​​​​