A normatív karrier krízisek közé olyan szituációk tartoznak, amik az élet teljesen adekvát velejárói, és a munkavállalók igen nagy része át is éli őket. Ilyen lehet fiatal felnőtt korban, amikor a fiatal munkába áll, és első tapasztalatait igyekszik megszerezni, de ilyen lehet a női szerepekből adódó karrier krízis, valamint a nyugdíjazás időszaka is.

A munkába állás nehézségei közé tartozik, hogy a pályakezdők többsége túlzottan nagy elvárásokkal lép be a munka világába, amik mentén fokozottabban jelenhet meg a kudarc élmények megélése. Emellett az önérvényesítésből adódó lehetséges boldogság megélése is óriási lehetőségként jelenik meg a szemükben. Napjainkban további kiemelendő forrás a média, ami rendre olyan üzeneteket ad a fiatalok fülébe, amikkel arról szerezhetnek meggyőződést, hogy gyorsan, rövid idő alatt, kevés munkával lehet nagy eredményeket és sikereket elérni. Láthatóvá válik tehát, hogy mennyi olyan helyzet jelentkezik már a munkába állás elején, ami kudarchoz vezet. Mindezek által számos esetben már idő előtt megjelenhet a kiégés jelensége.

Fontos kiemelni a női szerepek okozta kríziseket is, amelyek a munka során jelentkezhetnek, leginkább abból adódóan, hogy sok esetben okoz nehézséget a munka és a magánélet összehangolása. Több szerepben kell egyidejűleg jelen lenniük, így nehézségként jelenik meg az időhiány. Ma már talán kevésbé kifejezett, hiszen a férfiak is bevonódnak az otthoni teendőkbe, azonban még mindig okoz nehézségeket. Bár talán gondolhatjuk, hogy a férfiak is egyre inkább megélik az ilyen jellegű kihívásokat a mindennapokban.

További krízisként jelenik meg a karrier tekintetében a nyugdíjazás, hiszen ez egy többszörös veszteség élmény abból adódóan, hogy egyidejűleg szűnik meg a munkába járás, az ehhez kapcsolódó szociális kapcsolatok megléte, valamint a mindennapi rutin, időstrukturálás. Ennek tükrében kevéssé érzik magukat produktívnak és hasznosnak a munka elvesztését követően.

Kis Adelina

Pszichológus