Már magyar gyerekeket is fenyegeti a rémsiztő lény a neten....

Egy Momo nevű rémisztő alak tartja rettegésben a fiatalokat az interneten.

Mit kell tudnod erről?

Mit tehetsz szülőként?

Megjelent Momo

Nagy a szülők felelőssége az online térben is - hangsúlyozta Molnár István Jenő, a Belügyminisztérium főosztályvezető-helyettese azzal kapcsolatban, hogy a WhatsApp nevű chatalkalmazáson egy Momo nevű horrorisztikus arc küldözget rémisztő üzeneteket gyerekeknek.

Fontos, hogy a gyerek tudjon beszélni a szülőkkel

A belügyminiszériumi tisztviselő azt mondta: ha a szülők ezekez a problémákat nem veszik komolyan, súlyos következményekhez vezethetnek, mivel a gyermekeknél még nem alakult li az önvédelmi mechanizmus.

Nagyon fontos, hogy a gyerekek az internethez kapcsolódó problémákról is nyíltan merjenek beszélni szüleikkel, például akkor, ha a Facebookon kapnak zaklató üzeneteket. A nyílt beszéd segíthet a bűnmgelőzésben - tette hozzá.

Kicsoda Momo?

A Momo jelenségről néhány napja az Index írt terjedelmes cikket. Ebből kiderül, hogy Momo, ez a csirkelábú, torz fejű lény az internetező gyerekeket vette célba és kelti bennük a félelmet. Késsel fenyegetőzik, nem gyereknek való erőszakos képeket küld, és állítólag mindenféle egyéb feladatot ad nekik, azt üzenve, ha ezeket nem teljesítik, akkor nagy baj lesz.

A cikk folytatása itt olvasható: szuloklapja.hu