Magyarországon is egyre több családban nehézségekbe ütközik a gyermekvállalás. A sikertelen egészségügyi beavatkozások után két lehetőség közül választhatnak a párok. 

Örökbefogadás:

Beszélhetünk nyílt örökbefogadásról és zárt örökbefogadásról.

Magyarországon az utóbbi években folyamatosan nőtt az állami gondozásba kerülő gyerekek száma, hiába csökkentek a születések. A gondozásba vett gyermekek egyrésze jogilag beszorul a rendszerbe, mert a vérszerinti szüleik nem mondtak le róluk.

Nyílt örökbefogadásnál, azok a szülők, akik szeretik annyira a megszületett gyermeket, hogy le tudnak jogilag mondani, azoknak kapcsolattartásra ad lehetőséget a törvény.

Zárt örökbefogadásnál a vérszerinti szülők nem ismerhetik az örökbefogadó családot.

Mivel ez a jogi lemondás szükséges, melyet a vérszerinti szülök nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem tudnak megtenni, így gyermekük állami gondozásban marad. A rendszerben maradt gyerekek intézetben vagy nevelőszülőknél nevelkedhetnek. Ezeknél a gyerekeknél egy hosszú procedúra veszi kezdetét, melyek hónapokig és évekig eltarthatnak.

Nevelőszülőség:

Jogilag arendszerben „ragadt” gyerekeknek biztosíthatják az egészséges, boldog, szeretetteljes, családias légkörben nevelkedés lehetőségét. Nevelőcsaládokhoz érkező gyerekek bármilyen körülmények közül érkeznek is, mind sérültek, mely mély nyomokat hagynak. Szakemberek bevonásával igyekeznek közösen gyógyítani.

Együtt küzdenek értük, velük, egy szebb jövőért.