Anyaként, feleségként, barátnőként első dolgom az, hogy szeressek és vigyázzak ezekre az érzésekre, mert ha rossz kezekbe kerülnek, könnyen sérülhetnek!

Sokáig úgy gondoltam, hogy megtaláltam azt az utat, amin járnom kell. Elégedett voltam, hiszen az élet egyik legnehezebb feladata az, hogy megtaláljuk a helyes ösvényt, amely a boldogsághoz vezet. A harmadik gyermekem megszületése után azonban úgy éreztem, hogy már nem tudom ugyanolyan odaadással végezni a munkámat, mint korábban. A világon mindennél jobban szeretem a családomat, de ugyanolyan fontos számomra a minőségi munka is. Szeretem, ha mindkét feladatomat maximálisan el tudom látni. Egy nagyon izgalmas időszak következett az életemben. Rengeteg út volt előttem. Én pedig elindultam az egyiken és kíváncsian vártam, hogy vajon mikor találom meg azt az irányt, ami megfelel az elképzeléseimnek. A kamaszként választott szakmám már nem adott elegendő töltést a mindennapokhoz, ezért egy olyan megoldást kerestem, ami segít megakadályozni, hogy beleszürküljek a hétköznapokba.

Hosszas keresgélés után egy kis zalai faluban találtam meg azt, amit valójában kerestem. Bútorfestő lettem. Új ajtók nyíltak ki előttem. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy gyökerestől megváltozott az életem. Egy teljesen új világ tárult elém. Éreztem, hogy nem csak a bútorokon lehet helyrehozni a repedéseket, amelyeket az évek rajzolt rájuk. Ma már tudom, hogy az emberi lélekben is eltűntethetőek az élet által megjelenő repedések. Ezt a tudást nagyon értékesnek tartom. Van egy saját műhelyem. A Kisvacak Kreatív Műhely. Ebben a műhelyben tanítom a szegedieket arra, hogy hogyan lehet a bútorokról eltűntetni a repedéseket és közben megtanulják az is, hogy javíthatjuk ki ugyanezeket a sérüléseket egymás lelkében is. Egész évben szeretem ezt csinálni, de a kedvenc időszakom a december. Az advent időszaka önmagában is csodálatos, de számomra különösen szép. Ilyenkor mindig workshopokat szervezünk és az abból befolyó összeget jótékony célra ajánljuk fel.

Három éve fogtunk bele. A barátnőim is támogattak azzal, hogy eljöttek egy élményfestésre. Sokat jelentett ez nekem, de az igazi öröm az volt, amikor az ebből befolyó összeget egy nemes cél érdekében odaadhattuk valakinek. A workshop rövid idő után óriási sikert ért el. Ma már több élményfestést is tartok az adventi várakozás alatt. A részvételi díjakból befolyó összeget pedig a résztvevőkkel együtt ajándékozzuk oda a kiválasztott alapítványnak. Minden festés alkalmával a résztvevők felírnak egy lehetséges jelöltet egy papírra és az utolsó alkalommal kisorsoljuk a nyertest. 2019-ben a Gyermekláncfű Anyaotthon Alapítványt támogattuk a befolyt összeggel. Három gyermekes anyaként pontosan tudom, hogy mennyi mindennel kell megbirkóznia egy anyának. Valószínűleg jobban megérint egy-egy szomorú történet, mint az átlagembereket. Azt viszont még én sem tudom, hogy mit élhetnek át a nehéz sorsú nők. Csak azt tudom, hogy mindent megtennék a gyerekeimért. Óriási megtiszteltetés, hogy a Gyermekláncfű Anyaotthonra esett a választás.