Rohanó világunkban egyre nagyobb szerepet kap a család. Jó érzéssel tölti el az embert, ha egy nehéz nap után hazavárják. Itt álljunk meg egy pillanatra. Nem mindegy, hogy milyen módon várnak minket. Sok olyan család van, ahol valójában nincs hová hazamenni, mert nem várja a család, vagy lakhatási szegénység áldozata.  Mondanom sem kell, hogy ez legtöbbször a nőket érinti.

Emiatt sok anya nehéz körülmények között, rengeteg lemondással, egyedül neveli gyermekét. Az ilyen helyzetben lévő családok sokszor egy életen át viselik a rossz körülmények okozta pecsétet. Pedig ez az állapot helyrehozható. Ebben segítenek az Anyaotthon, vagy, ahogy hivatalosan nevezik Családok Átmeneti Otthona, ahol szakemberek dolgoznak azon, hogy a tönkrement, esetleg sosem működött házasságból kilépő anyukák újra tudják kezdeni az életüket. Mindezek mellett védelmet is nyújtanak a rászoruló családoknak, mert sok esetben a válás után a kiszolgáltatottság miatt nagyobb veszélybe kerülnek a nők, mint amiben a házasság alatt voltak. Tehát az Anyaotthonban nyugodt körülmények között kezdhetik meg az újáépítés folyamatát.  Szükség van olyan támogatókra, akik valami fontos cél mellé szeretnének állni. Ez a fajta segítségnyújtás nem csupán egy jó ügyet támogat, hanem a társadalmi felelősségvállalást is megcélozza. Valamint példát mutat a,fiatal generációnak, ami elősegítheti számukra, hogy a jövőben természetessé váljon az elesettek megsegítése, és ne gondolják azt az emberek, hogy ez a kiváltságosok feladata. A problémák csak úgy oldhatóak meg, ha lehetősége szerint mindenki hozzájárul annak elhárításához.

Ilyen támogató az NKM Nemzeti Közművek Zrt. A vállalat önkéntes alapon támogatja a Gyermekláncfű Anyaotthon Alapítvány, hogy megvalósíthassa céljait. Ezzel nem csupán az édesanyákat segítik, hogy talpra tudjanak állni, hanem a gyermekeknek is adnak egy esélyt a boldogabb gyermekkorra, valamint társadalmi felelősséget vállalnak a családok érdekében. Támogatásukkal a szakemberek visszaadhatják a nehéz sorsú nőknek a megérdemelt boldogságot.

támogató NKM anyaotthon gyermek