Ma már sokkal tudatosabb odafigyeléssel kell életünk részévé tennünk a természetet. Régen a családok elkerülhetetlen része volt a természet. Ma tervezett program a nap vagy a hétvége részeként. A közös mindkét időszakban: megtanít az Életre!

„Mondd el és elfelejtem; mutasd meg és megjegyzem; hagyd, hogy csináljam és megértem.”

                                                                                                                               (Konfuciusz)

A természetes környezet millió lehetőséget biztosít a cselekedve tanulásra, főleg ha ebben a szülő is partner tud lenni. A természetben eltöltött idő nem csak a lelkünkre van jó hatással, de bizonyítottan segít a testi egészség megőrzésében is. Sőt a családi kötelékek szorosabbá tételében is.

A következő játékötletekkel szeretnénk kedvet csinálni:

  • Zöldvadászat:séta közben keressünk minél több zöld árnyalatot (levél, fű, lóhere) beszélhetünk arról, hogy a zöld szín hogyan segít a növényeknek energiát alkotni.
  • Tócsaparti: eső után keressünk egy tócsát és vizsgáljuk meg közelebbről, ugorjunk bele, dobjuk bele ágat, kavicsot és figyeljük meg, ha tehetjük látogassunk meg egy-két-három nappal később és beszéljük meg a változásokat.
  • Kavics bingó: a következő „család” kinek lesz meg hamarabb- éles, lapos, dundi, sima, érdes, egyszínű, sokszínű, apró, óriási.
  • Csillagles: egy tiszta nyári égbolton figyeljük meg a csillagokat és beszélgethetünk, ismeretet nyújthatunk
  • Felhőutazás: a földön fekve a felhőket figyelve választhatunk, melyen utaznánk, hova, miért és beszélhetünk a keletkezésükről, fajtáikról.

                                                                                                                          (B.E.)