Elstartolt a ’Kelts életre egy álmot’ projekt, amelynek első állomása a szegedi Majka koncert volt, ahol az anyaotthonból pár lelkes rajongó találkozhatott is a kulisszák mögött a hírességekkel. A koncert csak a kezdete annak, hogy valóra váltsunk az otthonban élő kisgyermekek álmait.

anyaotthon álom élménygyermek családSzerencsések vagyunk, mert a legtöbbünknek nem okoz nehézséget, hogy elmenjünk egy előadásra, beüljünk, mozizni vagy csak vásároljunk pár dolgot a plázában. Valószínű, hogy el se tudjuk képzelni, milyen érzés lehet, amikor mindezt nem tehetjük meg. Az anyaotthonokban élő gyerekek és édesanyák nagyon ritkán jutnak el ilyen és efféle programokra, ezért is érezzük kötelességünknek, hogy a fizikai és lelki támogatáson túl ilyen típusú élményeket is összehozzunk az intézményekben lakóknak.

„A ’Kelts életre egy álmot’ egy különleges projekt, amivel maradandó élményt szeretnénk nyújtani az Intézményes környezetben élő gyermekeknek – mondja Sándorné Rabi Margita Gyermekláncfű Anyaotthon Alapítvány kurátora. -Hitet, reményt, örömet szeretnénk adni, amely hosszú évekre felejthetetlen érzést nyújthat számukra, hogy a legnehezebb időszakban is legyen miből táplálkozni. Ahogy minden gyermeknek, az anyaotthonokban élőknek is számtalan vágyálmuk van. A különbség csak az, hogy ezeknek a gyerekeknek egy számunkra hétköznapi cselekvés is álomnak tűnik, de még ezt is olyan elrugaszkodottnak gondolják a valóságtól, hogy végül azonnal el is vetik. Ezáltal sokszor érzik úgy, hogy az ő életük teljesen más, mint a hasonló korú társaiké. Ők nem tengerparti utazásokra vágynak, egészen hétköznapi dolog is nagy jelentőséggel bírnak számunkra: legyen szó egy gyorséttermi menüről, amihez játék is jár, egy új rajzfilmről, amit a moziban nézhetnek meg vagy egy koncertről, amire elmehetnek. A ’Kelts életre egy álmot’ projekttel ezeket az álmokat szeretnénk megvalósítani.”

anyaotthon álom élménygyermek család

Majka és Curtis

Egy ilyen álom volt a szegedi Majka és Curtis koncert is, amelyet a stáb segítségével sikerült is megvalósítanunk számukra. Az egyik bátor kisfiú, személyesen is találkozhatott Majkával és Curtissel a koncert előtt. Még a féltve őrzött és gondosan gyűjtött fociskártyájából is vitt nekik ajándékba. „Majka és Curtis úgy fogadta a kisfiút és az általa hozottajándékot, mint két melegszívű apuka – mondja az alapítvány kurátora. -Teljes odafigyeléssel, szeretettel és közvetlenséggel viselkedtek vele.Még egy zavartalan beszélgetésre is volt lehetőség.”

A találkozás és a koncert is hatalmas élmény volt a gyerekeknek, az egyik kisfiú így mesélt róla: „Magamban minden szám szünetében mondogattam a listát, hogy csak kérlek, kérlek, még ezt énekeld el nekünk. Volt olyan rész, hogy Majka lejött a színpadról és együtt táncolt a nézőkkel. Ez eddigi életem legeslegjobb napja.” Az otthonban élők, akik részt vettek a koncerten még hetekkel később is csak erről tudtak egymás között beszélni. Az alapítvány munkatársaira is nagy hatást gyakorolt a koncert,  viszont a gyerekek hangulata annyival jobb volt , hogy érződött a levegőben a jókedv és az öröm, ami mindenki más napját is feldobta.

anyaotthon álom élménygyermek család

Ha te is csatlakoznál a projekthez

Ez azonban még csak az első állomás volt, ugyanis sok ilyen programot szeretnénk még szervezni. A ’Kelts életre egy álmot’ projektünk célja, hogy minél több gyerek vágyát tudjuk teljesíteni. „Szeretném, ha az anyaotthonokban élő gyermekek is mernének tervezgetni, hogy mit szeretnének egy adott hétvégén vagy épp az adott hónapban csinálni– mondja Sándorné Rabi Margit. –Elérni azt, hogy egy cukrászda, egy élményfürdőzés, egy premier egy mozilátogatás, akár egy autókiállítás, egy Majka koncert ne csak egy be nem teljesült vágyálom legyen.”

Ha ismersz olyan céget, partnert, aki szívesen csatlakozna a Kelts életre egy álmot projekthez azzal, hogy segít nekünk valóra váltani az otthonban élő gyerekek álmait, ne habozz megkeresni minket. Karoljuk fel és keltsük életre együtt az anyaotthonban élő gyermekek vágyait. Bizonyítsuk be, hogy egy minden nehézséget átélt kisgyermek is bátran álmodhat, mi mindannyian mellettük állunk ebben!

Ha kérdésed lenne vagy segítségre van szükséged keress bizalommal minket!

Elérhetőségeink

+36 30 656 3997

Messengeren | Emailen